Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


JAPÁN KRISTÁLYGOMBA

 Kristálygomba (üdítőgomba, vizikefir)

d



A Kaukázus lakói ismerik a kristálygomba gyógyító hatását, a gyerekek is isszák, mint a vizet és sokan a 110 éves kort is megélik.
Ez a világ egyetlen helye, ahol az emberek egészségesen ilyen magas kort érnek el.

Professzor Menkiw szerint (aki egész életében a kristálygomba hatását vizsgálta) a Kaukázusban ismeretlen a tuberkolózis, rák, a gyomorbántalmak, stb.

Németországban Dr. Drasé már a II. világháború előtt megállapította ezt a különös hatást. Kristálygombával gyógyította a légzőszervek hurutos megbetegedéseit, gyomorgörcsöket, krónikus bélgyulladásokat, májgyulladást, epebetegségeket, hólyagproblémákat és segített a nehéz betegségek utáni lábadozásokban is.

Néhány éve keleten és az újraegyesítés óta a Németország nyugati részén is közismert már a. " Japán kristálygomba " A fehéres-áttetszõ, porcogós csomócskákat vízben nevelik, és mazsolával vagy fügével " táplálják". Ettõl intenzív erjedést okoznak és sokasodnak. 
Ez a " Japán kristály" Franciaországban ( és idõközben Németországban is) "Vizikefír" néven terjed. A francia szõlészek ez egészség- és vízjavítás céljára használják. 

A vizikefír (japánkristály) a Lactobacillus brevis, Streptococcus lactis és a Saccharomyces cerevisaeszimbiózisa. Más szerzõk a Betabacterium vermiforme és Saccharomyces pastorianus fajokat nevezik meg fõ alkotóknak, melyek mellett további baktérium és élesztõfajok elõfordulhatnak, hiszen vegyes kultúráról van szó.





A beteggyógyításban a kristálygomba, mint anyatejpótlék, terhességi ekcéma ellen is szolgált, valamint krónikus női altesti betegségeknél.

Felhasználási lehetőségek: idegbetegségek, belső daganatok, bronchitilis, vérszegénység, vérkép problémák, sklerózis multiplex, vérnyomás és testsúly normalizálás.
Naponta 1 liter, 2-6 hónap alatt gyógyul.

Kiütések ekcémák: naponta fél liter külsőleg bedörzsölni, hagyni megszáradni. Ha kézről, arcról van szó, reggel lemosni, 2-4 nap alatt eltűnnek.

A legfontosabb: A kristálygomba megakadályozza a táplálék rothadását a belekben, ezáltal gyógyít és élethosszabbító hatása is van. A kristálygombát naponta kell inni, nem zavarja az emésztést, mert gyorsan felszívódva a vérbe jut. 
Fincsi és egészséges.

Elkészítése (2 literhez): Széles szájú nem fém zárható edényt, vagy üveget használjunk. (Pl.: ha nincs ilyen nagy üvegünk, műanyag üveg tetejét levágjuk és fóliával meg befőttesgumival zárjuk) 6 evőkanálnyi kristálygombát műanyag szitába téve meleg vízzel lemosni, 8-10 dkg cukrot ízlés szerint, 1 db száraz fügét, vagy 8-10 szem mazsolát, esetleg 1 db.aszalt barackot, a és fél jól megmosott citromot teszünk bele. 2 liter hideg vízzel felengedjük, jól felkavarjuk és szobahőmérsékleten 2-3 napig érleljük.
Minden nap megkeverjük. Érlelés után leszűrjük, üvegbe töltjük és a citrom levét belecsavarjuk.



Ügyeljünk arra, hogy a gomba fémmel ne érintkezzen. A kristálygombát langyos folyóvíz alatt műanyag szűrőben alaposan kimossuk és a fent megadott módon újra felhasználjuk.

A gomba gyorsan szaporodik, nehéz hozzájutni, ezért szemétbe dobás helyett jobb a felesleget tovább adni.
A belőle készített ital a hűtőben néhány napig eláll. Fogyasztása hűtve a legjobb. 
 
-------------------------------------------------------------------------------------------
_________________________________________________________________

Kefirgomba

Kaukázusi, Tibeti, Japánkristály, Kombucha

Hogyan készítsek japán kristálygomba-alapú limonádét?Hogyan készítsek japán kristálygomba-alapú limonádét?

 

/Olvasd el figyelmesen!/

Ez a rövid útmutató segítséget szeretne nyújtani ahhoz, hogy miképpen bánj a japán kristálygombákkal, ha hozzájutsz egy kezdő adaghoz.

Sok mindent írnak róla, de én most megpróbálom – részben a saját tapasztalataimat is segítségül híva – röviden és érthetően leírni, hogyan készítsd el finom és gyógyító hatású üdítőitalodat.

Először is a hozzávalók:

- egy adag japán kristálygomba, kb. 6 evőkanálra való

- kristálycukor, két evőkanállal

- egy csipetnyi mazsola, kb. 15 szem /lehet több is!/

- egy fél citrom, vagy akár egy egész is – ez kétfelé vágva – , /a végét késsel vágd le!/

- kb. 2 liter sima csapvíz

Most jöjjenek a kellékek:

- egy darab műanyag gyümölcsmosó tál

- egy darab műanyag szűrő /szita/

- egy darab műanyag tölcsér

- egy darab műanyag kanál /én fagyiadagoló kanalat használok/

- egy darab műanyag „fakanál” a kevergetéshez

- két darab kb. 2 literes üveg kancsó, vagy műanyag flakon /az üvegkancsó jobb, mert nehezebb/ Az egyikben érleled, a másikba szűröd a kész levet.

És végül a tennivalók:

Amikor megkapod a gombákat és hazaviszed, ha nem fogsz hozzá rögtön a leöntéséhez, tedd a dobozt, vagy amiben hoztad, a hűtőbe. /nem a fagyasztóba!/ Ott elvannak egy darabig, de ne sokáig tartsd ott őket, max. 1-2 napig.

Amikor hozzáfogsz a művelethez, a következőket tedd:

- vedd ki a gombákat a dobozból, tedd őket a gyümölcsmosóba, és langyos vízzel mosd át.

- az egyik üvegkancsó aljára szórd be őket, és tegyél rájuk két evőkanál cukrot.

- ez után szórd rájuk a mazsolákat is, majd az egészet engedd tele hideg csapvízzel, és jó alaposan keverd át.

- a végén dobd a kancsóba a fél citromot, amelynek előbb vágd le a végét, úgy, hogy a citrom belseje kicsit kilátszódjon. /Igy jobban átjárja a lé, és aromásabb lesz a végén az italod/

- az egészet fedd le műanyag fóliával, és tedd olyan helyre, ahol nem süti közvetlenül a nap.

- érleld 48 órát, közben többször kevergesd, hogy a gombák, a víz, a cukor és a mazsolák minél jobban összekeveredjenek.

- akkor van készen, amikor látni fogod, hogy a víz színe kissé sárgássá, opálossá válik, a mazsolák feljönnek a víz színére, és a citrom köré gyűlnek. Szép simák, ducik lesznek. A víz egy kicsit pezsegni fog, de nincs szénsavas jellege, sem alkohol tartalma.

- vedd le a kancsó tetejéről a fóliát, csavard bele a citrom levét. A citromot dobd ki, a lét még egyszer alaposan keverd át, és az egészet szűrd át a másik kancsóba.

- a gombákat, mazsolákat, valamint citrommaradványokat dobd a gyümölcsmosóba, és láss hozzá a gondos válogatáshoz. Távolíts el a gombák közül minden mazsolát, citrommagot és –foszlányt és dobd ki őket. Könnyű dolgod lesz, mert a mazsolák fent vannak a víz tetején, először ezek „távoznak” a szűrőbe. A citrommagokat kell csak kibányászni.

- a megtisztított gombákat öblítsd át langyos vízzel, ugyanezt tedd az érlelő kancsóval is, és máris kezdheted előlről az egészet.

- a kapott limonádét tedd a hűtőbe.

Váljék egészségedre!!!

Néhány megjegyzés:

A gombák nagyon gyorsan szaporodnak. Már a harmadik érlelés után látni fogod, hogy kb. két-három kanállal többen vannak. Ettől ne ijedj meg, lásd el vele barátaidat, rokonaidat, munkatársaidat és a szomszédokat. Amikor már nagyon sok van, és mindenkinek adtál, irj a fórumra, hogy szívesen adsz kristálygombát. Vinni fogják, úgy, ahogy tőlem is.

A gyógyító, jótékony hatásukat kb. 1-2 hónap múlva fogod érezni, de tudd, hogy minden emberre másképpen hatnak. Napi egy liternél többet ne igyál belőle. Kisgyereknek, másfél évesen túl óvatosan, kis dózisban adhatod. Cukorbetegeket nem bántja, mert a cukrot a gombák feldolgozzák. Ezt gyorsítja meg a kevergetés.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bp.1163.Lobbanó utca

(Ládi Zsuzsanna, 2013.09.25 00:29)

Tisztelt Cím !

Engem érdekel a gomba.Hogyan juthatnék hozzá ?

Tisztelettel : Ládi Zsuzsanna

 

 


Elérhetőség

Időjárás


Óra


Levelezőlista



Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2014 >>
Ke Sze Csü Szo Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Statisztika

Online: 1
Összes: 75002
Hónap: 1352
Nap: 29